T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
PMYO Medya ve İletişim Programı

Medya İletişim Kulübü Trt’Yi Ziyaret Etti

18/05/2022 00:50:49 - 18/05/2022 00:50:49 - 430 Okunma

Medya İletişim Kulübü tarafından 26 Nisan Salı günü TRT İstanbul Ayazağa Stüdyolarına gezi düzenlendi. Geziye kulüp danışmanı Öğr. Gör. Onur Günaydın eşliğinde kulüp öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Gezi sabah Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’ndan hareketle başladı. Gezi kapsamında TRT Haber Teknik Yönetmeni Çağatay Küpçü öğrencileri TRT Haber reji odasında ağırlayarak, reji odasının işleyişi hakkında bilgi verdi. Canlı yayınların nasıl gerçekleştiği, bant yayınların nasıl hazırlandığı, reji odasında görevli personelin görevleri ve yaptıkları işler, kullanılan cihazlar ve programlar uygulamalı olarak gösterildi. Ardından TRT İç Yapımlar, TRT Spor, TRT EBA ve TRT 2 reji odaları ziyaret edilerek oralardaki işleyiş hakkında bilgi verildi.  Gezinin devamında Küpçü eşliğinde TRT Haber stüdyosuna geçildi. Küpçü stüdyoda, yayın sırasında teknik araçların kullanımı ve ilgili personelin görevlerini uygulamalı olarak anlattı. Yayın sırasında stüdyodaki işleyişin nasıl olduğunu örnekler üzerinden gösterdi. Ziyaret esnasında stüdyoda olan Jimmy Jib operatörü cihazın nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak öğrencilere anlattı ardından öğrencilere Jimmy Jib kullanımıyla ilgili pratik yaptırdı.

Stüdyodan TRT Haber Merkezine geçildi. TRT Haber İstanbul İstihbarat Şefi Ömer Tekerek, haber merkezindeki işleyiş hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Tekerek, TRT’NİN kurumsal yapısı, Haber nedir, habercilik nedir, haber kaynaklarıyla ilişkiler ve haberin oluşum süreçleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. TRT Haber Muhabiri Ahmet Akgül ise televizyon haberciliği, muhabirlik, haberin oluşum süreçleri gibi konularda bilgiler vererek öğrenci arkadaşlara iyi bir muhabir olabilmek için neler yapmaları gerektiği ve nelere ihtiyaç duyulduğunu mesleki tecrübelerinden hareketle anlattı. 

Gezinin son durağı TRT İstanbul Radyosu oldu. Kayıt odaları ve stüdyolar gezildi. Burada öğrencilere radyonun işleyişi, kullanılan cihazlar ve programlar, radyoda görevli gazetecilerin görevleri ve yapmış oldukları işler hakkında bilgiler verildi. Ziyaret sırasında öğrenciler TRT FM’de canlı yayınlanan Kerem Demircioğlu'nun sunduğu “Gün Bugün” programının canlı yayın konuğu oldu. TRT Radyo’daki tur ile birlikte TRT gezisi son buldu ve Pınarhisar’a dönüş yapıldı.

trt gezi trt haber trt istanbul radyosu

Facebook Twitter Google Plus
TRT gezisi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.